Despre

noi

despre

Wunderschöne Wohnungen

Zona Transilvaniei s-a dezvoltat foarte mult din punct de vedere turistic in ultimii ani
si este frecventata inclusiv de turisti straini care-si doresc sa descopere autenticitatea locului, traditiile sasesti si romanesti, si sa se bucure de arealul natural deosebit.

Orasul Medias , pozitionat in centrul tarii  , este punct de plecare pentru vizitarea celor peste 100 biserici fortificate din Transilvania iar in zona sunt o multime de alte posibilitati de petrecere a timpului liber – tururi cu bicicleta pe Colinele Transilvaniei, tururi Off-Road si Enduro , organizarea de brunch-uri in satele din jurul orasului,  etc.

Viziunea noastra este de a deveni un brand cunoscut atat pe plan local cat si pe plan national in oferirea serviciilor de cazare in localitatea Medias.

Apartamentele noastre reprezinta o solutie de cazare pentru turistii de leisure, care vin pentru a vizita orasul si imprejurimile acestuia , dar si pentru delegatii , pentru participarea la diverse evenimente , conferinte, etc.

despre

orasul Medias

Mediașul este un oraș pitoresc , asezat in inima Ardealului, în care se simte îmbinarea dintre vechi și nou, cu o alternanță de stiluri arhitectonice, de la gotic la cel renascentist și neoclasic, la baroc și secession (Jugendstil). Centrul istoric al orașului Mediaș apare ca un muzeu în aer liber. Monumentele medievale din piața castelului sunt unice în Transilvania. Orașul are o istorie de peste 7 secole, fiind unul dintre cele mai vechi orașe ale României. Peste tot in cetate intalnesti nenumarate semne ce salasluiesc sub semnul soarelui, al luminii. Portile solare sau impresionante profile ce se adapostesc sub arcade, sunt parca menite a aduce in caminele localnicilor lumina si căldura soarelui odata cu simbolul ratiunii si al armoniei, al puritatii si al iluminarii.

Liceul Stephan Ludwig Roth este construit dupa planurile templului lui Solomon si a fost pana in 1948 o scoala confesionala evanghelica cu limba de predare germana.

Turnul trompetilor din Biserica Sf. Margareta este aproape la fel de inclinat ca turnul din Pisa.

În paginile romanului "Dracula", scriitorul irlandez Bram Stoker menționează că, la nunta contelui valah, vinul a fost "cel auriu de Mediaș". Mediașul și împrejurimile lui sunt și azi cunoscute, dată fiind faima vinurilor vechi de Târnave, simbol al stemei orașului, zona fiind supranumită în vechime "Țara Vinului" sau "Weinland", așa cum apare în harta umanistului Johannes Honterus (sec. XVI).

Contacteaza-ne

sejurul tau ca in povesti

Cauti cazare in regim hotelier in Medias? Daca te afli pe site-ul apartamentemedias.ro , inseamna ca ai gasit deja solutia pentru sejurul tau in Medias.